Varför är simning en bra träningsform?

28 januari 2023

Simning är en utmärkt träningsform för människor i alla åldrar och med alla förutsättningar. Det är en aktivitet med låg inverkan som ger ett helkroppsträningspass och som kan utföras både inomhus och utomhus.

Trots att dessa fördelar borde vara nog för att få dig att vilja dyka ner i vettnet, finns det ännu fler anledningar till varför simning är bra för dig.

En träningsform för alla

Så länge du kan simma kan du skörda frukterna av simningen. Det är en utmärkt träningsform för alla personer som vill träna, oavsett funktionsnedsättningar, vikt eller liknanden.

Simning är också en sport med låg belastning, vilket innebär att den är skonsam för dina leder och muskler. Det gör den idealisk för personer som söker ett alternativ till aktiviteter med hög belastning som löpning eller fotboll.

Ett utmärkt träningspass

Simning är ett utmärkt sätt att få ett helkroppsträningspass. Det tränar alla dina stora muskelgrupper, inklusive armar, ben, rygg och mage.

Det ger också konditionsträning, så det är bra för ditt hjärta och dina lungor. Och eftersom det är en låg belastning är det skonsamt för dina leder och muskler.

Det finns många olika simsätt som du kan simma, så du kan blanda dina träningspass och göra dem mer varierade. Du kan också simma i olika hastigheter och intensiteter för att lägga träningen på en nivå som du känner dig bekväm med

Ett sätt att slappna av

För många är Simning inte bara en bra form av motion, utan också ett sätt att slappna av och stressa av. Simningens rytmiska rörelser kan vara mycket lugnande, och känslan av att vara i vattnet kan vara mycket harmonisk för knopp och kropp.

Det ska även tilläggas att simning är också ett utmärkt sätt att rensa huvudet och få lite tid för sig själv. Det kan hjälpa dig att glömma dina vardagliga problem och fokusera på det nuvarande ögonblicket i stället.