Vad behöver man tänka på innan man bygger en swimmingpool? 

3 februari 2023

Att bygga en pool kan vara ett utmärkt sätt att uppgradera ditt hem och ge en rolig plats för din familj och dina vänner att samlas på. Det finns dock några saker du måste tänka på innan du ger dig in i detta projekt.

I det här blogginlägget kommer vi att diskutera de viktigaste faktorerna du behöver ta hänsyn till när du bygger en pool. Så om du funderar på att bygga en pool på din tomt, se till att du läser det här inlägget!

Kolla om du behöver bygglov

Vanligtvis behöver du inte oroa dig för att behöva skaffa något bygglov när du ska bygga en swimmingpool, men i vissa enstaka fall kan du faktiskt krävs för att få bygga. Om din pool kommer att betraktas som en ”struktur” av byggnadsnämnden behöver du troligen tillstånd innan du kan börja bygga den.

Därför är det alltid bäst att vara på den säkra sidan och skicka iväg en ansökan för att säkerställa att du är på det torra gällande den biten så att säga.

Det finns många olika sätt att bygga en pool på

Det finns många olika sätt att bygga en pool på, och vilken metod du bör köra på, borde beror på din budget, storleken på din trädgård och dina personliga preferenser. Pooler under jord är den mest populära typen av pool, men de kan vara ganska dyra att installera.

Naturligtvis måste du också ta hänsyn till underhållskostnaderna för att äga en pool. Se därför till att jämföra dina alternativ innan du gör ditt slutgiltiga beslut kring hur du vill göra.

Anlita professionell hjälp

För dem allra flesta rekommenderar vi att anlita professionell hjälp när du ska bygga en pool. Detta beror på att det kan vara ett ganska komplicerat projekt, och om du inte har erfarenhet inom byggbranschen är det bäst att lämna det till proffsen

Det finns många saker som kan gå fel om du försöker bygga en pool själv, och även om allt går enligt planerna kan det fortfarande vara ett mycket tidskrävande projekt. Så om du inte är säker på att du kan hantera projektet, föreslår vi att du anlitar ett professionellt företag

Få offerter från olika företag

Om du bestämmer dig för att anlita professionell hjälp, se till att du får offerter från minst tre olika företag. På så sätt får du en du kan få en uppfattning om hur mycket projektet kommer att kosta, och du kan också jämföra de tjänster som varje företag erbjuder.

Glöm inte att räkna in kostnaden för underhåll när du budgeterar för din pool. När den väl är byggd måste du betala för saker som klor, rengöring och reparationer. Så se till att du har en realistisk prisbild innan du startar projektet.