Betting på simning – vad ska man tänka på?

27 februari 2023

När det gäller vadslagning och betting finns det många saker som du måste ta hänsyn till. Du måste tänka på oddsen och om de är till din fördel eller inte. Du måste också titta på de inblandade lagen eller tävlande och se hur de står sig mot varandra.

Och slutligen måste du se till att du har en god förståelse för själva spelet som du bettar på. I denna korta guide kommer vi titta lite närmare på betting på just simning, men egentligen kommer tipsen som vi lyfter upp kunna tillämpas på alla typer av sporter eller evenemang som du vill betta på.

Det är viktigt att du förstår dig på hur sporten fungerar

När det gäller simning, som med alla andra sporter, är det första du behöver göra att se till att du förstår hur poängsystemet fungerar. I simning delas poäng ut för både vinst och förlust, men sättet som dessa poäng beräknas på kan variera beroende på typ av evenemang.

Det finns även en hel del olika typer av simlopp, där deltagarna exempelvis endast får använda ett visst simsätt. Så innan du börjar satsa på simning är det viktigt att du förstår de olika typerna av tävlingar och hur poäng delas ut i varje fall.

Leta efter ”felsatta” odds

När du har förstått hur sporten fungerar är nästa steg att leta efter ”felaktiga” odds. Med andra ord, leta efter spel där oddsen inte stämmer överens med vad du tycker att de borde vara.

Detta kan vara knepigt, eftersom det finns många faktorer som spelar in när man fastställer oddsen för ett visst simhopp. Om du är uppmärksam bör du dock kunna se när oddsen inte är helt rätt.

Låt oss till exempel säga att det finns en simtävling där en tävlande har mycket högre odds än vad han egentligen borde ha. I detta fall kan det vara värt att satsa på denne, eftersom det kan ge en fin utbetalning.

Tänk på deltagarnas form

Dagsform hos de tävlande är en viktig aspekt av alla sporter, och simning är inte annorlunda. När deltagarna är i god form tenderar de att simma snabbare och prestera bättre.

När du satsar på simning är det därför viktigt att du tar hänsyn till deltagarnas form. Detta kan vara knepigt att göra, eftersom formen kan förändras snabbt och oväntat. Men om du är uppmärksam på hur de tävlande presterar under veckorna och månaderna före tävlingen bör du kunna få en bra uppfattning om vem som är i god form och vem som inte är det.

Spela ansvarsfullt

Sist men inte minst är det viktigt att komma ihåg att spela på ett ansvarsfullt sätt. Det betyder bland annat att du bara ska satsa vad du har råd att förlora och inte låta känslor komma i vägen för dina beslut.

Om du kan göra dessa saker bör du kunna ha mycket roligt när du satsar på simning. Se bara till att göra din forskning och alltid jämföra oddsen innan du lägger något spel