Publik

Efter varje tävling är en av de vanligaste kommentarerna från våra deltagare "Vilken fantastisk publik - vilket peppande!" Det är något speciellt med Öloppets publik.

Bra att veta 
Det finns goda möjligheter att följa de tävlande både på land och från båtar. Tävlingen äger rum i hela Göteborgs södra skärgård, med start- och målgång på Styrsö Bratten. Öloppets första start är kl 10.00 och deltagarna tar sig runt banan på 4-­8 timmar. Öloppet Sprints första start är kl 10.30 och deltagarna tar sig runt banan på 2,5-­7 timmar. Öloppet Supersprint startar 12.30 och beräknas ta ca 1-2 timmar. Lämpliga publikområden finns framförallt på Styrsö, Asperö, Brännö, och Vrångö. Dessa öar är enkla att nå med Västtrafiks färjor, se västtrafik. Västtrafiks båtar går ifrån hållplatsen Saltholmen och en vanlig spårvagnsbiljett gäller som färdbevis. Möjligheter finns även att följa tävlingen med egen båt men vi ber att lämpliga säkerhetsavstånd respekteras.

Publikområde
Följande platser är bra publikplatser:

På land:

Styrsö Bratten Race Village (start samt igång till första simningen) 
Brännö Rödsten och Galterövägen (energistation)
Styrsö Tången
Styrsö Bratten (energistation) 
Vrångö Hamn
Styrsö Bratten (målgång)

Med egen båt:
Sträckan St Rävholmen – Sjumansholmen 
Kårholmen – Vrångö
Krokholmen – Känsö
Känsö – Vargö
Vargö – Styrsö Tången

Middag för vänner till deltagare
Efter loppet firar deltagarna med en middag i målområdet. Känner du någon som deltagit och vill ansluta till firandet kan du köpa en biljett till middagen.

 

Anmälan till middag 

Öloppet Junior
I år ger Öloppet 7-13 åringar chansen att testa på Öloppet och tävlingsformen Swimrun. En yngre tävlande i åldern 7-13 får starta i sällskap med vuxen. Vid anmälan tilldelas laget en badmössa. Loppet är av prova på-karaktär och ger yngre personer en möjlighet att känna på stämningen vid start och mål samt löpning med tillhörande simpassage. Lagen startar vid startportalen i Race Village, springer till Öloppets första simpassage, där simmar laget ut för att runda en boj och sedan springa samma väg tillbaka till mållinjen. Samtliga lag startar samtidigt och sluttid visas på klocka vid målgång. Observera att simkunnighet är ett krav och att den vuxne deltagaren ansvarar för sitt lag på land och i vatten. All tävling sker på egen risk.

Start kl 11.30    

Anmälan: På plats under förmiddagen i Race Village

Bana: Följ snittsling, uppskattad tid ca 20 min